Informatie


De huurperiode

De huurperiode begint op vrijdag 16.00 uur en eindigt op de daaropvolgende vrijdagmorgen om 10.00 uur. Andere perioden in overleg. Bij te late teruggave wordt € 100,- per uur in rekening gebracht.

Reserveren

U kunt telefonisch reserveren op tel. 06 47055849 : E-Mail info@yachtcharter-friesland.nl. U krijgt dan van ons een huurcontract toegezonden. De kopie hiervan ontvangen we gaarne ingevuld per omgaande retour, voorzien van uw handtekening.

Hoe betaalt u?

De reservering is pas definitief, indien binnen 14 dagen na contractdatum de halve huursom aan ons is voldaan door overschrijving op ons rekeningnummer IBAN NL24RABO0360918387 en gelijktijdig het huurcontract onveranderd en ondertekend is terug ontvangen. Het restant van de huursom moet 3 weken voor afvaart betaald zijn.

Verzekering en waarborgsom

De schepen zijn all-risk verzekerd met een eigen risico van € 500,-. Dit bedrag wordt als waarborgsom van u gevraagd bij de afvaart. Wanneer u het schip schoon, schadevrij en met complete inventaris weer bij ons aflevert, ontvangt u dit bedrag weer terug. Bij onbehoorlijk gebruik hebben wij het recht het jacht terug te halen zonder terugbetaling.

Aflevering

U krijgt uw schip schoon mee, met volle diesel- en watertank en een volle gasfles. Wanneer u het schip weer terugbrengt, wordt van u verwacht dat het schip schoon is (zoals u het van ons ontvangen heeft). U kunt bij ons diesel tanken. Schoonmaakkosten zijn verplicht, hiervoor rekenen wij € 75,- t/m €135 afhankelijk van de grote van de boot.

Vaargebeid

Nederlandse binnenwateren m. u. v. de grote rivieren, IJsselmeer en Waddenzee. Wanneer u over genoeg ervaring beschikt, mag u bij goed weer het IJsselmeer bevaren. U dient hiervoor wel onze toestemming te hebben.

Vaarbewijs niet nodig

Een vaarbewijs is niet verplicht voor onze schepen. Wel moet de schipper meerderjarig zijn en over enige vaarervaring beschikken. Instructie omtrent de bediening krijgt u uiteraard bij de afvaart. Ook kan een proefvaart worden gemaakt.

Geen ervaring? Geen probleem!

Beschikt u over weinig of geen ervaring, dan is het mogelijk voor de eerste dag(en) een instructeur te bespreken. In korte tijd voelt u zich zeker op het water.

Wat moet u zelf meebrengen

Onze jachten zijn compleet ingericht voor het aantal personen dat aangegeven is. Zie ook de inventarislijst. Een aantal dingen moet u zelf meebrengen zoals slaapzakken, dekens en lakens en hand-en theedoeken.

Bijkomende kosten

Eindschoonmaak, dieselolie, brug- en havengelden.

Huisdieren

Voor het meenemen van huisdieren wordt een meerprijs van € 65,- per week per huisdier berekend.

Voorzieningen charterbasis

Receptie, omheind parkeerterrein en toiletten.

Service

Bij onverhoopte pech staan wij altijd voor u klaar met onze eigen servicewagen. Bel ons en wij komen zo spoedig mogelijk naar ´uw´jacht om de storing te verhelpen.